Publicador de continguts

Tàrrega acull un nou grau d’FP dual de l’aigua

Tàrrega acull un nou grau d’FP dual de l’aigua

  • Aquest grau registra una ocupabilitat d’aproximadament el 80 % dels estudiants

Tàrrega acollirà un nou cicle de formació professional dual en el sector de l’aigua el pròxim curs 2022-2023, a l’Institut Alfons Costafreda. Aquest grau mitjà en xarxes i estacions de tractament d’aigües té el nostre suport.

L’FP dual del sector de l’aigua genera oportunitats de futur i obre un horitzó per garantir una ocupació de qualitat als joves, gràcies a la combinació de les classes a l’aula amb l’aprenentatge a l’empresa. Per això, aquest grau registra una ocupabilitat d’aproximadament el 80 % dels estudiants.

Des d’Agbar participem en el disseny d’aquest grau i aportem la nostra experiència a través de la nostra institució educativa, l’Escola de l’Aigua.

Actualment s’imparteixen programes duals del sector de l’aigua en diversos centres públics de Catalunya: l’Institut Pere Martell de Tarragona, l’Escola Municipal del Treball de Granollers, l’Institut Esteve Terradas de Cornellà de Llobregat i l’Institut Rubió i Tudurí de Barcelona. El nombre d’alumnes en els cicles formatius supera els 200. 

  • És un model d’èxit que es basa en la col·laboració publicoprivada

L’èxit del model es basa en la col·laboració publicoprivada entre institucions, empreses i centres educatius per unir l’ocupació, el talent i la productivitat.

Som el referent de l’FP dual en el sector de l’aigua i promovem aquesta modalitat formativa des de fa 10 anys en col·laboració amb instituts públics, ajuntaments i la Generalitat de Catalunya. A través de l’Escola de l’Aigua, assessorem i formem el professorat i els tutors d’empresa, coordinem l’equipament de les aules taller i organitzem visites formatives a instal·lacions o jornades temàtiques per als alumnes.

La tecnificació i innovació del sector de l’aigua permet generar llocs de treball de qualitat. Per això, és vital que la formació estigui adaptada a les necessitats de les empreses, i la formació professional dual està precisament dissenyada per aconseguir aquest objectiu.

Aquests estudis postobligatoris capaciten els alumnes per portar a terme el muntatge, les operacions i el manteniment de xarxes d’aigua, així com l’operació i el manteniment dels equips i les instal·lacions d’estacions de tractament d’aigües. I es fa un èmfasi especial en la preservació d’aquest recurs escàs i en el respecte al medi ambient.

La nostra Escola de l’Aigua és una institució educativa pionera 
  • La nostra Escola de l’Aigua és una institució educativa pionera

“Formar en l’excel·lència, facilitar l’accés a un lloc de treball de qualitat i explicar el món de l’aigua als més joves són els objectius de l’Escola de l’Aigua, una institució educativa pionera amb la qual mostrem el nostre compromís amb la transmissió de coneixement i contribuïm a impulsar una nova economia circular”, assenyala Lluc Pejó, director de l’Escola de l’Aigua.

Aquest enfocament repercuteix, tal com comenta Pejó, en el foment de l’ocupació de qualitat: “Un professional amb una base de formació solvent té més capacitat d’aportació de valor en el seu lloc de treball, tant a curt termini, pel que ha après, com a mitjà termini, per la seva major capacitat d’aprendre”.

Al mateix temps, és una aposta per la productivitat de les empreses i la competitivitat dels sectors econòmics, perquè disposar de formacions més especialitzades comporta l’entrenament de tècniques específiques i el domini de les eines ajustades a la realitat laboral present, i facilita l’eficiència i la millora contínua dels serveis. “I també és una excel·lent oportunitat de col·laboració publicoprivada per a l’aportació de valor social en l’àmbit formatiu”, conclou el director de l’Escola de l’Aigua.

Es pot consultar més informació sobre aquest cicle a www.fpdualaigua.info.