Programes educatius

Aqualogia

Aqualogia

 

Aqualogia és el programa escolar de l’aigua que apropa els cicles natural i urbà de l’aigua a l’alumnat d’educació primària. Amb un enfocament basat en la cura de l’entorn, la sostenibilitat dels recursos i l’actuació sobre el canvi climàtic, Aqualogia descobreix a l’alumnat de primària el cicle integral de l’aigua, com aquesta arriba a les nostres cases i quins tractaments són necessaris per consumir-la i retornar-la al medi natural. Els educadors i educadores que duen a terme les sessions d’Aqualogia a les aules també posen a la disposició del professorat una eina didàctica adaptada al currículum de cada cicle educatiu, perquè puguin seguir tractant el tema al llarg del curs. La durada de les sessions presencials és de 90 minuts.
 
Podeu sol•licitar la sessió presencial per al vostre grup classe a través del formulari d’inscripció.
 
D’altra banda, en el curs 2021-2022, el programa es va digitalitzar per tal de garantir l’accés a tots els continguts i recursos didàctics, sigui a l’aula o des de casa. El contingut del programa es troba en una aula digital específica per a cada grup escolar, a la qual podrà accedir tant el docent com l’alumnat, de manera anònima.
 
Podeu sol•licitar l’accés a l’aula digital a través del formulari d’inscripció. Un cop enviat el formulari, us confirmarem el registre per al mes seleccionat i us proporcionarem el vostre usuari i l’enllaç a l’aula. Podreu triar entre fer l’activitat a l’aula o des de casa en remot. Així mateix, disposareu d’un servei d’assistència pedagògica per resoldre dubtes i incidències, i, a més, tindreu a l’abast les eines per avaluar el progrés del vostre grup.

  • Aula Digital de l’Aigua

    Hola! Soc el Qualo, d'Aqualogia, el programa educatiu d'educació primària que obre l'aixeta del coneixement de l'aigua. Et vull explicar que els meus amics i jo ens hem digitalitzat perquè a l'escola ens pugueu tenir sempre a l'abast. Ampliació i actualització de continguts, material de suport i tutorització, gestió activa de la plataforma i assessorament pedagògic, el canvi climàtic com a centre d'interès, disponible en diferents idiomes. Per què ho hem fet? Apropar als escolars el coneixement del cicle natural i urbà de l'aigua, conscienciar sobre la crisi climàtica i promoure l'actuació col·lectiva per afrontar-la, facilitar la participació i la interacció dels escolars mitjançant l'ús de les noves tecnologies, posar a disposició de la comunitat educativa una eina didàctica adaptada al currículum de cada cicle educatiu. Diferents recursos adaptats a cada edat. Vídeo, contes, jocs interactius. Experiments guiats. Reptes i qüestionaris. Ai, perdona, que ells també us volen saludar. Són els personatges que ens acompanyen durant aquesta aventura. La Minerva, en Vitrubi, la Clara i en Salvador. A part, també disposem d'alguns materials de suport realitzat per influencers de referència com ara Dani Jiménez o David Calle. Pots fer l'activitat guiada a l'aula o promoure que l'alumnat la faci de forma autònoma des de casa. Tu decideixes! Podràs accedir a un apartat amb tota la informació, serà fàcil per tu. Accediràs amb les teves credencials, disposaràs de material de suport, accediràs a assessorament pedagògic, podràs compartir els recursos amb els alumnes a classe. L'alumnat podrà accedir de forma autònoma i fer les propostes des de casa. Cada alumne disposarà de credencials per accedir a l'aula digital, podran navegar pels recursos del seu nivell educatiu, realitzaran un Repàs dels continguts mitjançant un quiz final. Hola a tots i a totes! L'aventura Aqualogia ja està en marxa i vosaltres en podeu formar part. Aqualogia som la Clara, la Mine, en Vitrubi, en Salvador i jo, en Qualo. Aqua vol dir aigua i aqualogia, conèixer l'aigua. Us esperem a l'aigua digital, submergiu-vos a Aqualogia!

Formulari d'inscripció

Publicador de continguts

Vols conèixer el cicle urbà de l’aigua al teu municipi?
Selecciona'l aquí i descarrega-te'l.
El cicle urbà de l’aigua
al teu municipi


Deltebre


Vista en miniatura

Publicador de continguts