Programes educatius

Aqualogia

Aqualogia

 

Aqualogia apropa els cicles natural i urbà de l'aigua a escolars d'educació primària, i promou una actitud i un comportament positius cap al medi ambient mitjançant recursos educatius digitals i interactius.

A partir del curs 2021/2022, el programa escolar de l’aigua, es digitalitza per tal de garantir l’accés a tots els continguts i recursos didàctics, ja sigui a l’aula o des de casa. El contingut del programa es troba en una aula digital específica per a cada grup escolar, on podrà accedir tant el docent com l’alumnat, de manera anònima. Els docents que vulguin realitzar l’activitat hauran d’omplir el formulari d’inscripció. Un cop enviat el formulari, us confirmarem el registre pel mes seleccionat i us proporcionarem el vostre usuari i l’enllaç a l’aula per tal que hi accedeixi l’alumnat. Podreu triar entre realitzar l’activitat a l’aula o en ús remot des de casa. Així mateix, disposareu d’un servei d’assistència pedagògica per resoldre dubtes i incidències i a més tindreu al vostre abast les eines per avaluar el progrés del vostre grup.

 

 

Formulari d'inscripció

Editor de continguts

Vols conèixer el cicle urbà de l’aigua al teu municipi?
Selecciona'l aquí i descarrega-te'l.
A raig d'aixeta

groupid: 29931419, currentGroupId: 29931419

A raig d'aixeta

 

Programa d'educació ambiental impulsat pels Ajuntaments de Vila-seca i de Salou juntament amb AGBAR i gestionat per Cel Rogent. Amb aquest programa, els alumnes tenen l'oportunitat de conèixer directament el camí que segueix l'aigua fins arribar a les seves llars, des de la captació, potabilització i emmagatzematge al dipòsit municipal, així com quin és el procés per recollir les aigües residuals dels habitatges i tornar-les al cicle
natural en òptimes condicions.

Durant l'activitat, els grups escolars visiten el dipòsit de l'aigua de la pròpia població i la depuradora, veuen l'interior de les clavegueres mitjançant una càmera teledirigida, i observen la feina dels operaris que duen a terme actuacions de manteniment. S'utilitza un quadern de treball, on hi ha una proposta d'activitats per realitzar abans i després de la visita.

Activitat adreçada als alumnes de 6è d'Educació Primària de les escoles d’aquestes dues poblacions.

Formulari d'inscripció