Publicador de contenidos

Instal·lem un sistema d’aprofitament solar per abastir l’estació de tractament d’aigua potable de Sallent

Sallent, 31 d’agost de 2021.- A Sallent, instal·larem un sistema d’aprofitament solar en règim d’autoconsum que entrarà en funcionament el mes de novembre de 2021 i que estarà situat al paratge Horts del Traval, on hi ha l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) a Sallent. El conveni de col·laboració s’ha formalitzat amb l’Ajuntament de Sallent per a la instal·lació d’aquest sistema fotovoltaic en règim d’autoconsum. La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta , i la gerent de concessions de la Catalunya Central d’Agbar, Esther Guirado .

Situarem els panells solars a la coberta de l’ETAP, que tindran una potència de 28,5 kWp, i una producció anual de 36 MWh, fet que suposarà la generació del 7% de l’energia que requereix la infraestructura per al seu funcionament. El 88 % de l’energia produïda per la instal·lació fotovoltaica serà aprofitada per la pròpia planta potabilitzadora. La producció fotovoltaica evitarà l’emissió de 12tn de CO2 / any, que equivaldrien a les emissions anuals d’11 llars.

Amb aquesta instal·lació, demostrem l’aposta per la sostenibilitat, la preservació de l’entorn i l’autoconsum d’energia, ja que ens hem situat com a objectiu estratègic assolir el 100 % de l’energia que es consumeixi a les instal·lacions sigui verda. A més, en aplicació dels preceptes de l’economia circular que segueix el full de ruta que marca l’Agenda 2030 per tal d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i lluitar contra l’emergència climàtic, reduïm la dependència energètica per assolir el balanç energètic zero.

Així mostrem el nostre lideratge en el desenvolupament de solucions i tecnologies en el sector de l’aigua i el medi ambient que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones, la salut ambiental dels municipis i l’optimització de la gestió dels recursos.