Publicador de contenidos

Entreguem amb l’Ajuntament de Manlleu 300 galledes i 300 difusors en el marc d’un projecte conjunt de foment de l’estalvi d’aigua i conscienciació ambiental

 

 

  • Des d’aquesta setmana es farà entrega a les persones usuàries de l’Oficina local d’estalvi energètic de 300 galledes de 9 litres i 300 difusors per reduir el cabal de l’aixeta amb l’objectiu d’estalviar aigua.

 

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra el dia 5 de juny, amb l’Ajuntament de Manlleu, hem impulsat un projecte conjunt de foment de l’estalvi d’aigua i conscienciació ambiental que consisteix en lliurar a les persones usuàries de l’Oficina local d’estalvi energètic 300 galledes de 9 litres i 300 difusors per reduir el cabal de l’aixeta amb l’objectiu d’estalviar aigua.

Aquesta acció conjunta va en la línia que es treballa des de l’Àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu i Agbar del foment de l’estalvi d’aigua, el reaprofitament de recursos i la conscienciació mediambiental.

Es lliuren aquestes galledes, de 9 litres, per omplir-les amb l’aigua que no s’utilitza i que es deixa anar abans d’entrar a la dutxa fins que es troba a la temperatura desitjada. Aquesta aigua es pot utilitzar per múltiples usos, com regar les plantes. Per altra banda, els difusors d’aigua que redueixen el cabal de l’aixeta són dispositius que s’instal·len fàcilment i permeten un estalvi important del consum. Són elements que barregen aire amb aigua, i les gotes d’aigua surten en forma de perles. Substitueixen els filtres habituals de les aixetes i eviten la sensació de pèrdua de cabal. Amb aquests difusors instal·lats a les aixetes de la cuina i dels banys, es pot arribar a reduir fins a un 50 % el consum d’aigua per un mateix ús.

Pere Compte, regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manlleu, comenta que “Aquest projecte és un pas més per caminar cap a l’eficiència i el consum responsable amb un col·lectiu de població vulnerable. Per reduir la vulnerabilitat dels sectors socials més sensibles és important aprendre i conèixer temes d’estalvi i eficiència energètica i accions com la de les galledes ajuden a la sensibilització. Destacar també la col·laboració públicoprivada que de nou es dona en aquest projecte, només des de la corresponsabilitat i amb una reflexió i treball conjunt podrem avançar i lluitar contra l’emergència social i climàtica”.

Esther Guirado, gerent de concessions de Catalunya Central d’Agbar, explica que “Aquest projecte és un exemple del nostre compromís amb la sostenibilitat i la sensibilització per preservar un recurs escàs i essencial com és l’aigua. Així mateix, refermem la voluntat de treballar conjuntament i impulsar projectes sostenibles amb l’Ajuntament de Manlleu, perquè només des de les aliances i la cooperació publicoprivada podrem assolir una transformació sostenible i inclusiva davant l’emergència climàtica i social”.

Aquestes accions s’impulsen amb la voluntat conjunta d’assolir la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per les Nacions Unides, especialment, el que pertoca l’aigua i el sanejament (núm. 6) i el d’acció climàtica (núm. 13), i l’Agenda 2030.

Tant des de l’Ajuntament de Manlleu com des d’Agbar, recordem que l’aigua és un recurs limitat que cal consumir de forma responsable durant qualsevol època de l’any. Per això, recomanem seguir els següents consells d’estalvi: https://www.agbarclients.cat/ca/consells-estalvi