Publicador de contenidos

ARRENCA EL COMMUNITY TEAM DE RICKY RUBIO AL MASNOU AMB AGBAR I UN GRAN FUTUR

 

 

El projecte Community Team de The Ricky Rubio Foundation ha estat presentat al Masnou en aliança amb l’Ajuntament del Masnou i Agbar aquest dimecres, una iniciativa que consolida la transcendència social del compromís d’un esportista de primer nivell mundial com Ricky Rubio en l’àmbit de la protecció i la integració de la població infantil que pateix més desigualtats.

En aquest cas, Ricky Rubio ha volgut actuar localment en col·laboració amb l’Ajuntament del seu poble, El Masnou, i una aliança amb Agbar, companyia gestora dels serveis del cicle de l’aigua, que també ha destacat la importància de tenir vincles sòlids i perdurables amb un territori tan important i sensible en matèria de sostenibilitat com ho és el Maresme.

La presentació, en un format de roda de premsa telemàtica, ha comptat amb la presència de l’Alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, el Director General d’Agbar, Emili Giralt, i del president de The Ricky Rubio Foundation, Esteve Rubio, tot ells envoltant a l’internacional del Masnou i estrella de l’NBA Ricky Rubio al Complex Esportiu del Pavelló del Masnou, on prèviament els nens i nenes beneficiaris de programa han realitzat una sessió de Community Team amb ell.

“Per a mi és quelcom molt especial ser-hi avui aquí arrancant un projecte que em fa veritable il·lusió. Us podeu imaginar par que, és fa a casa meva i de la mà de la meva Fundació a favor de nens i nenes als que podem ajudar a tenir una vida igual que els demés nens de la seva edat. Els podem ajudar que facin esport de grup i que, mentre entrenen i juguen, aprenguin valors i habilitats que els farà més forts e independents per enfortir-se’n dels problemes de la vida real. Em fa molt feliç posar aquesta primera pedra, motiu pel que vull agrair l’ajut i el suport de l’Ajuntament del Masnou d’Agbar”, ha dit Ricky Rubio, qui també ha comentat els aspectes generals de la temporada al campionat americà.

L’alcalde, Jaume Oliveras, ha manifestat, satisfet, el que representa el projecte Community Team, obrint una nova frontera en el format de responsabilitat social. Al març del 2018 l'Ajuntament va signar el conveni de col·laboració amb la Fundació Ricky Rubio i el 8 de setembre d'aquell mateix any es va  inaugurar la pista que porta el seu nom. “És un orgull pel Masnou que passegi el nom del nostres municipi per arreu del món. I més encara, amb el segell de projectes col·laboratius, com el que avui presentem, de caràcter social i integrador a través de l'esport: es va iniciar a l'abril, amb el Centre Obert Maricel, amb 11 nens i nenes que en prenen part”. Preguntat pel les millores previstes a les infraestructures “per part del govern del Masnou són l'ampliació del complex esportiu -encara en fase de projecció- i la creació de la pista esportiva del parc de Vallmora a l'aire lliure que ja ha estat recentment pressupostada, amb caràcter més imminent”, ha dit Jaume Oliveras.

El director general d’Agbar, Emili Giralt, ha afirmat que “en Ricky Rubio representa dedicació, esforç i compromís. Per transmetre aquests valors, donem suport al projecte Community Team perquè està focalitzat en joves en situació de vulnerabilitat. Tenim aquesta sensibilitat perquè gestionem un servei en què hem d’atendre la vulnerabilitat de forma diària i donar-hi solució”, ha explicat. També s’ha referit com cal enfocar els projectes de responsabilitat social de la companyia: “Una manera de retornar la confiança que ens fa El Masnou és donar suport a un projecte d'inclusió social com el d’en Ricky Rubio. Portem el concepte social al nostre ADN”, ha exposat Giralt i ha recalcat que “apostem per una estratègia de transformació digital i de desenvolupament sostenible per fer front al canvi climàtic. Som un servei bàsic i garantim un servei de qualitat perquè tothom tingui aigua, i, a més, ajudem El Masnou en aquesta transformació ambiental i en l’àmbit social”.

 
 

El projecte Community Team s’adreça a infants i joves amb l’objectiu de formar, mitjançant la pràctica del bàsquet, persones competents i reflexives per a la vida. La pràctica esportiva permet integrar els aprenentatges fets en els entrenaments per a qualsevol context de la vida quotidiana de manera que la pista de bàsquet permet també entrenar habilitats per a la vida. Així doncs, és objectiu comú per al projecte Community Team i el Centre Obert Maricel contribuir a la integració i socialització d’infants i adolescents, així com el treball dels valors i la gestió de les emocions. L’Ajuntament del Masnou i Agbar han donat suport i facilitats per poder estrenar, ara ja oficialment, el Community Team al Centre Obert Maricel del Masnou de la mà de Vidal Sabater com a entrenador i responsable pedagògic i de Yolanda Montero, monitora del projecte.

Aquesta activitat s’emmarca en l’horari lectiu del centre, setmanalment, de 17:30 a 18:30 hores, a la pista Ricky Rubio del Complex Esportiu Municipal del Masnou. Des del 2018, The Ricky Rubio Foundation ha validat COMMUNITY TEAM al barri del Raval de Barcelona amb més de 250 nens i nenes treballant, gràcies a l'esport i amb grups de joves, aspectes fonamentals com la convivència i la no discriminació per raons de gènere, raça, creences religioses, econòmiques o socials, entre d’altres. El programa transmet les 10 Habilitats per la Vida definides per l'Organització Mundial de la Salut com imprescindibles per formar els millors ciutadans del futur. També al barri de la Font de la Pólvora de Girona el projecte associat al bàsquet, es va iniciat el 2019 formant part d'un pla integral d'educació en valors a través de 3 eixos: esport, cultura i educació.

El president de The Ricky Rubio Foundation, Esteve Rubio, no va poder contenir l’emoció de estar present en un esdeveniment que “reforça el vincle de Ricky Rubio amb el seu poble, que es el de tota la família, i que dona forma institucional a aquesta relació amb el Masnou. Ja hem fet d’altres activitats i col·laboracions; però, aquesta dona sentit, continuïtat i identitat a la Fundació que Ricky va imaginar i que ara ja es una realitat. Hem d’esperar, n’estic segur, que això és un primer pas molt important d’una col·laboració molt interessant i profitosa socialment”.